Op 23 maart organiseerde Alexander Meulemans een prachtig benefietconcert ten voordele van de Demoucelle Parkinson Charity : Music for Parkinson. Dit bracht niet minder dan bijna 5000 € op ! Het Kosmo Quartett speelde samen met Sarah Bayens, Magdelaine Demoucelle speelde piano en Alexander werd op zijn altviool begeleid op de piano door Lucas Verleyen. Wie is Alexander en waarom nam hij dit super initiatief ? Lees het hier.

Vertel me over jezelf, je hobby’s, je achtergrond…

Ik ben juist naar Zwitserland verhuisd, om één van mijn grote passies achterna te gaan, namelijk wetenschappelijk onderzoek. Ik ben gestart als onderzoeker aan de ETH Universiteit in Zürich om de raakvlakken tussen artificiële intelligentie en onze eigen hersenen te doorgronden. Mijn andere grote passie is muziek. Al sinds mijn 4 jaar speel ik altviool in het altvioolschooltje ‘Altelier’ en daar heb ik de muziekkriebels zwaar te pakken gekregen. Van samen musiceren kan ik niet genoeg krijgen! Ondertussen heb ik ook wat gitaar en piano leren spelen en zo kan ik wat variëren qua instrument en muziekstijl. Mijn ingenieursstudies heb ik een jaar lang gecombineerd met een bachelor in de muziek zodat ik les kon krijgen van Marc Tooten, van wie ik ontzettend veel heb geleerd. Naast mijn muzikale hobbies en mijn liefde voor de wetenschap kan ik ook enorm genieten van een goed boek of een mooie wandeling in de natuur (de Zwitserse alpen zijn echt prachtig). 

 

Hoe ben je supporter geworden van Demoucelle Parkinson Charity  (DPC)?

Mijn ouders zijn al vele jaren goed bevriend met Patrick en Anne-Marie en enkele jaren geleden begonnen ze mee te lopen voor de ‘Run for Parkinson’ van de DPC. Samen met mijn broer en zus zochten we mee naar sponsering voor dit fantastische event. 

 

Wat doe je/heb je juist gedaan voor DPC? Wat heeft je gemotiveerd om dit te doen?

In de periode dat mijn papa overleden was aan een zware ziekte, hebben Patrick en Anne-Marie ons ontzettend veel warmte en hulp geboden. Ik wou graag iets terug doen om hen te bedanken en hun mooie charity leek me daar de perfecte gelegenheid voor. Lopen is echter niet één van mijn talenten, dus in plaats van mee te doen aan de Run for Parkinson had ik besloten om het over een andere boeg te gooien en een nieuw project op poten te zetten. Samen met mijn mama heb ik een benefiet concert ‘Music for Parkinson’ georganiseerd ten voordele van de DPC. Zij hield zich bezig met de organisatie van het event, en ik trommelde wat vrienden op om samen het muzikale programma te verzorgen. Samen met Lucas Verleyen, het Kosmo Quartett, Magdelaine Demoucelle en mijn zus Justine  hebben we twee concerten gespeeld voor een publiek van ongeveer 50 mensen. Alle inkomsten gingen integraal naar de DPC. We hopen om van de ‘Music for Parkinson’ een jaarlijkse traditie te kunnen maken. 

 

Music for Parkinson
Music for Parkinson

 

Welk gevoel geeft je dit? 

Samen musiceren vind ik gewoonweg fantastisch en om dit te kunnen doen voor zo’n prachtig project als de DPC maakt het plaatje af. Ik heb er echt van genoten en ik hoop het publiek ook!

 

Wat houdt je gemotiveerd op de moeilijke dagen?

Ik heb de positieve blik op het leven van mijn papa geërfd en dat is mijn grootste kracht. In elke dag, hoe moeilijk die ook is, zit ook iets positief en wanneer je kracht put uit dat positieve kan je  de moeilijkheden net dat tikkeltje beter aanpakken. Vaak kan een glimlach wonderen verrichten! 

 

Wat is je favoriete quote?

 Ik ben niet echt een quote persoon, maar na wat opzoekwerk op Google heb ik er eentje gevonden die wel bij mij past. 

Not all those who wander are lost” – J.R.R Tolkien

Ik kan soms nogal chaotisch zijn, mijn dromen achterna lopend, maar daar zit ook de bron van mijn creativiteit. Soms moet je eens een weg durven inslaan waarvan je niet weet waar die naartoe leidt. De weg zelf is waar het om gaat en zolang je dat beseft, ben je nooit verdwaald!

 

Wat wil je nog meegeven aan de lezers?

Als je kinderen hebt, overweeg dan om ze te laten starten met muziek lessen. Het is het grootste cadeau dat mijn ouders mij gegeven hebben! En verder, glimlachen maakt je gelukkiger (het werkt dus niet enkel andersom)!

Music for Parkinson